KookJij

Biscuittaart met aardbeien en kiwi

Een heerlijk biscuittaart met aardbeien en kiwi recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Biscuittaart met aardbeien en kiwi te bereiden

De springvorm vrij dik met boter bestrijken en met bloem bestuiven.De eieren breken en met de suiker kloppen in een lauwwarme omgeving tot een schuimige massa verkregen is, die als een dikke band ven de klopper afloopt en langzaam met de rest van het deeg gelijkvloeit.
Vlug de bloem en de maizena en het zout zeven en bij gedeelten luchtig door de geklopte eieren scheppen, zodat een gelijkmatig luchtig deeg ontstaat.
Het deeg onmiddelijk overdoen in de springvorm, die ten hoogste voor tweederde gevuld mag worden.
De vorm op een rooster in een warme oven (175 °C) plaatsen. De taart laten rijzen en gaar en lichtbruin laten worden (35 a 40 min).
In de eerste 20 minuten de oven niet openen.(De taart is gaar, wanneer ze veerkrachtig aanvoelt).
Het gare gebak 5 min. in de geopende oven laten staan.
De taart op een taartrooster storten zodra ze van de kant van de vorm loslaat en laten afkoelen.

De helft van de aardbeien wassen en doormidden snijden (selecteer opdat ze gelijk van grootte zijn, is voor de garnering). Een kiwi schillen en in fijne schijfjes (plakjes) snijden.
Neem ongeveer gelijke delen van de aardbeien en kiwi, welke je in heel kleine stukjes snijdt (vulling).

Slagroom:
De slagroom zo laat mogelijk bereiden en evenals de kom, waarin ze wordt geklopt, tot aan de bereiding op een zeer koele plaats wegzetten: bij warm weer tijdens het kloppen de kom in koud (ijs)water zetten.
De slagroom met de suiker luchtig kloppen tot de klopper streepjes in de room achter laat.
De dikke room nu langzaam verder kloppen, tot deze met de klopper in een puntje omhooggezet kan worden en zo blijft staan.

Neem de taart en snijd deze doormidden. Besprenkel de onderste plak met de amarettolikeur.
Neem de helft van de slagroom en verdeel dit nog eens in twee delen.
Neem daarvan een deel en meng er de vruchten die je fijn hebt gesneden doorheen.
Bestrijk de onderste plak met dit mengsel en leg er de bovenste helft op. Bestrijk de zijkanten met slagroom en wentel de taart door de chocoladehagel. De bovenkant van de taart bestrijken met slagroom en garneren met de aardbeien en in schijfjes gesneden kiwi.
De vruchten glanzen met taartina.De taart met de overige slagroom opspuiten.
Schik de suikerblaadjes er omheen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bliblabloe

bliblabloe zegt:
Ik ga hem dadelijk maken, ziet d'r lekker uit!
heidi

heidi zegt:
Zal morgen eens de taart proberen te maken, hopelijk lukt het.
jo & jes

jo & jes zegt:
Hehe, hij is klaar, niet helemaal hoog geworden maar ziet er prachtig uit!:D
hanna

hanna zegt:
dit is echt heel lekker heb makkelijk en goed te maken je bent een topper:p:p:p
nadine

nadine zegt:
hallo
vriendelijk bedankt voor de mooie taart ik ga het morgen eens proberen
vriendelijke groeten
nadine:)
haverals aline

haverals aline zegt:
neem je nooit bakpoeder of zelfrijzende bloem?
(K)(K)(K)(K)

(K)(K)(K)(K) zegt:
ziet er goed uit te hope dat het ook lekker is:P;)complimente alafast
heller

heller zegt:
zeer goed geformuleerd:D
eveline

eveline zegt:
waarom heb ik daar niet mogen van proeven
Yvonne

Yvonne zegt:
Ziet er zeer professioneel uit! Mijn complimenten ;)