Recept
« Terug naar recepten
Bisque van garnaal
PT30M
Bisque van garnaal
Een heerlijk bisque van garnaal recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
plus m
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bisque van garnaal te bereiden
Snipper de uit en fruit in de boter. Snijd de groenten in fijne blokjes en laat meefruiten.
Stoof de garnaalkoppen en –schalen even mee. Kruid met peper, zout en cayennepeper.
Roer er de tomatenpuree en de cognac onder op hoog vuur.
Flambeer eventueel.
Voeg 3 liter water toe en laat 15 minuten doorkoken.
Giet alles over een zeef en duw er alle vocht (en dus ook aroma) uit.
Laat overnachten, zodat de smaak zich ten volle kan ontwikkelen.
Warm de soep goed door en verdeel over vier voorverwarmde borden of soepkommen.
Klop de room op en leg een toef in het midden van elk bord. Strooi er de garnaal rond en versier met fijgehakte peterselie.
Lekker met brood en gezouten boter.
Stoof de garnaalkoppen en –schalen even mee. Kruid met peper, zout en cayennepeper.
Roer er de tomatenpuree en de cognac onder op hoog vuur.
Flambeer eventueel.
Voeg 3 liter water toe en laat 15 minuten doorkoken.
Giet alles over een zeef en duw er alle vocht (en dus ook aroma) uit.
Laat overnachten, zodat de smaak zich ten volle kan ontwikkelen.
Warm de soep goed door en verdeel over vier voorverwarmde borden of soepkommen.
Klop de room op en leg een toef in het midden van elk bord. Strooi er de garnaal rond en versier met fijgehakte peterselie.
Lekker met brood en gezouten boter.