Recept
« Terug naar recepten
Bitterballen van rivierkreeftjes gepaneerd met no-egg
PT30M
Bitterballen van rivierkreeftjes gepaneerd met no-egg
Een heerlijk bitterballen van rivierkreeftjes gepaneerd met no-egg recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Speciale gelegenheden - WK 2014
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bitterballen van rivierkreeftjes gepaneerd met no-egg te bereiden
De rivierkreeftjes klein snijden. Boter verhitten en vermengen met de bloem. De bouillon toevoegen en tot een dikke brei roeren terwijl de massa aan de kook komt. Trassi en koriander toevoegen en van het vuur af ook de rivierkreeftjes toevoegen. De ragout op een bord uitsmeren en laten afkoelen.
De cornflakes in een plastic zakje doen en met een deegroller tot meel verpulveren. Ook de bloem en de no-egg gereed zetten.
Van de afgekoelde ragout steeds met twee lepeltjes een balletje vormen ter grootte van een walnoot en deze door de bloem, no-egg en cornflakes wentelen.
In een frituurolie op 180°C gedurende 3 – 4 minuten bakken.
De cornflakes in een plastic zakje doen en met een deegroller tot meel verpulveren. Ook de bloem en de no-egg gereed zetten.
Van de afgekoelde ragout steeds met twee lepeltjes een balletje vormen ter grootte van een walnoot en deze door de bloem, no-egg en cornflakes wentelen.
In een frituurolie op 180°C gedurende 3 – 4 minuten bakken.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Tania zegt:
Katrien zegt:
groetjes Katrien:p