Recept
« Terug naar recepten
Bitterballetjes van gerookte Noorse fjord forel
PT40M
Bitterballetjes van gerookte Noorse fjord forel
Een heerlijk bitterballetjes van gerookte noorse fjord forel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Noorwegen
Keuken:
Europese
Bron:
noorwegen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bitterballetjes van gerookte Noorse fjord forel te bereiden
Snij de gerookte Fjord forel en de kaas in kleine blokjes.
Meng de boter, peterselie, de forel en kaas voorzichtig door de gekookte rijst. Breng op smaak met wat zout en peper.
Verdeel het mengsel in 12 porties. Vorm er balletjes van.
Rol de balletjes door de bloem, het ei en de paneermeel.
Verhit de olie en frituur de balletjes bij 180 graden Celcius tot ze mooi bruin zijn.
Een tartaarsaus, sla en kleine tomaatjes smaken er lekker bij.
Tip: Voor dit gerecht kunt u ook Noorse zalm gebruiken
Meng de boter, peterselie, de forel en kaas voorzichtig door de gekookte rijst. Breng op smaak met wat zout en peper.
Verdeel het mengsel in 12 porties. Vorm er balletjes van.
Rol de balletjes door de bloem, het ei en de paneermeel.
Verhit de olie en frituur de balletjes bij 180 graden Celcius tot ze mooi bruin zijn.
Een tartaarsaus, sla en kleine tomaatjes smaken er lekker bij.
Tip: Voor dit gerecht kunt u ook Noorse zalm gebruiken