KookJij

BKC soep

Een heerlijk bkc soep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 6-8 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
  2. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe BKC soep te bereiden

De olijfolie verhitten en hierin de ui zachtjes glazig laten worden. De gehakte bloemkool en knolselderij toevoegen en dit vijf minuutjes laten bakken onder regelmatig roeren om de kool niet aan de pan vast te laten bakken. Afblussen met de groentebouillon (gemaakt van 1,5 ltr. Water en 2 groentebouillontabletten). Aan de kook brengen en zacht gedurende 20 minuten laten koken. Met de staafmixer de groenten in de soep glad pureren. Peterselie, nootmuskaat en kookroom toevoegen en nog een paar minuten laten koken. Voordat je de soep eet zeker 10 minuten laten afkoelen. De soep versieren met een pluk sla (romaine of rucola) en een ½ eetlepel geroosterde pijnboompitjes

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst