Recept
« Terug naar recepten
BLADERDEEG MET APPEL NOTEN EN PUDDING
PT35M
BLADERDEEG MET APPEL NOTEN EN PUDDING
Een heerlijk bladerdeeg met appel noten en pudding recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe BLADERDEEG MET APPEL NOTEN EN PUDDING te bereiden
Custardvla: roer de custard door de koude melk. Verwarm de pan pas als de custard helemaal is opgelost. Roer de suiker erdoor. Breng alles aan de kook.
Snij de bladerdeeglapjes door midden. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en leg een stuk bakpapier over de lapjes. Leg daar een rooster op zodat het bladerdeeg niet teveel omhoog gaat tijdens het bakken. Bak ze in een voorverwarmde en hete oven in 15 minuten bruin.
Beleg het gebakken bladerdeeg met vla, rozijnen, stukjes appel, walnoten, zonnebloempitten en kaneel.
Doe er tenslotte nog wat slagroom over.
Snij de bladerdeeglapjes door midden. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en leg een stuk bakpapier over de lapjes. Leg daar een rooster op zodat het bladerdeeg niet teveel omhoog gaat tijdens het bakken. Bak ze in een voorverwarmde en hete oven in 15 minuten bruin.
Beleg het gebakken bladerdeeg met vla, rozijnen, stukjes appel, walnoten, zonnebloempitten en kaneel.
Doe er tenslotte nog wat slagroom over.