KookJij

Bladerdeegbakje met geitenkaas en gerookte eendenborst

Een heerlijk bladerdeegbakje met geitenkaas en gerookte eendenborst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 14 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bladerdeegbakje met geitenkaas en gerookte eendenborst te bereiden

1. Rook de eendenborst 10 min. in het rookoventje. Daarna rosé afbakken en laten afkoelen. Voor uitserveren in plakjes snijden.

2. Steek rondjes van ca. 10 cm uit de bladerdeeg. Plakkant naar boven.

3. Snijd de rolletjes geitenkaas in plakjes. Snijd met een puntmesje een putje in de bovenkant van de kaasjes en zet ze op de rondjes bladerdeeg

4. Lepel over elk geitenkaasje 1 theelepel acaciahoning.

5. Sluit de rondjes door er een plakje bladerdeeg op te leggen (plakkant naar beneden).Druk goed aan.

6. Bestrijk het bovenste rondje met eierdooier.

7. Bak ze in 18 à 20 minuten gaar in een warme oven van 200°C. (Rational 175 °C)

8. Maak een dressing van de walnotenolie en de frambozenazijn. Smaak af met peper en zout.

9. Haal de sla door de dressing.

Presentatie:

1. Leg een plukje salade op ieder bord.

2. Plaats het bladerdeegbakje op het bord en leg er een plakje eendenborst bij.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst