Recept
« Terug naar recepten
Bladerdeegbakjes met champignon-salamiragout
PT25M
Bladerdeegbakjes met champignon-salamiragout
Een heerlijk bladerdeegbakjes met champignon-salamiragout recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bladerdeegbakjes met champignon-salamiragout te bereiden
Verwarm de oven voor op de temperatuur die op de verpakking van de bladerdeegbakjes wordt vermeld. Snijd de schoongeborstelde champignons in plakjes. Verwarm de bakjes volgens de aangegeven tijd op de verpakking.
Bereiden:
Smelt de boter in een koekenpan en bak de champignonplakjes snel knapperig en lichtbruin. Schep ze tijdens het bakken af en toe om. Bestrooi de plakjes met versgemalen peper. Giet de bouillon en de room bij de champignons in de pan en breng aan de kook. Roer de salami door de champignons. Bind het vocht door er zoveel allesbinder of vlugbloem door te roeren tot het de consistentie van ragout heeft. Verdeel de ragout over de in de oven warmgemaakte bladerdeegbakjes. Strooi er bieslook over en dien op.
Variatie:
Vervang de salami door reepjes gekookte ham. Roer een beetje kerriepoeder door de ragout.
Bereiden:
Smelt de boter in een koekenpan en bak de champignonplakjes snel knapperig en lichtbruin. Schep ze tijdens het bakken af en toe om. Bestrooi de plakjes met versgemalen peper. Giet de bouillon en de room bij de champignons in de pan en breng aan de kook. Roer de salami door de champignons. Bind het vocht door er zoveel allesbinder of vlugbloem door te roeren tot het de consistentie van ragout heeft. Verdeel de ragout over de in de oven warmgemaakte bladerdeegbakjes. Strooi er bieslook over en dien op.
Variatie:
Vervang de salami door reepjes gekookte ham. Roer een beetje kerriepoeder door de ragout.