Recept
« Terug naar recepten
Bladerdeegbroodjes met asperges en kervelsaus
PT45M
Bladerdeegbroodjes met asperges en kervelsaus
Een heerlijk bladerdeegbroodjes met asperges en kervelsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bladerdeegbroodjes met asperges en kervelsaus te bereiden
Schil de asperges en kook de gewassen schillen in water met ietwat zout gedurende 15 min.
Verwijder de schillen.
Kook in dit vocht de asperges op e gbruikelijke wijze
Houd de asperges warm.
Maak van de bladerdeeg 5 rechthoeken van 6x14 cm.
Bestrijk de bovenzijde met het losgeklopt ei en bak ze in een oven van 200 graden C.
Neem 2 1/2 dl kookvocht en 2 1/2 el kervel.
Breng aan de kook en laat tot de helft inkoken.
Voeg créme fraiche toe en breng op smaak met peper en zout.
Monteer op met koude boter.
Uitserveren:
Snij de bladerdeegbroodjes voorzichtig horizontaal doormidden, zodat er een boven-en een onderzijde ontstaat.
Leg de onderkant op een warm bord en leg hierop 4 asperges.
Laat de kopjes ietwat uit het braadje steken en bedek met kervelsaus.
Leg bovenzijde hierop en bestrooi hierover kervelblaadjes en serveer meteen uit.
Verwijder de schillen.
Kook in dit vocht de asperges op e gbruikelijke wijze
Houd de asperges warm.
Maak van de bladerdeeg 5 rechthoeken van 6x14 cm.
Bestrijk de bovenzijde met het losgeklopt ei en bak ze in een oven van 200 graden C.
Neem 2 1/2 dl kookvocht en 2 1/2 el kervel.
Breng aan de kook en laat tot de helft inkoken.
Voeg créme fraiche toe en breng op smaak met peper en zout.
Monteer op met koude boter.
Uitserveren:
Snij de bladerdeegbroodjes voorzichtig horizontaal doormidden, zodat er een boven-en een onderzijde ontstaat.
Leg de onderkant op een warm bord en leg hierop 4 asperges.
Laat de kopjes ietwat uit het braadje steken en bedek met kervelsaus.
Leg bovenzijde hierop en bestrooi hierover kervelblaadjes en serveer meteen uit.