KookJij

Bladerdeeggebakjes met kip

Een heerlijk bladerdeeggebakjes met kip recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: J. van Straten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bladerdeeggebakjes met kip te bereiden

Snij de kippebillen in 2 stukken.
Laat ze in een kleine gietijzeren stoofpan met boter bruinen.
Overgiet ze met witte wijn zodra ze mooi gekleurd zijn. Zet daarna het deksel op de pan en laat de kippebillen 20 minuten sudderen.
Draai de billetjes na 10 minuten om.
Voeg zout en peper toe.
Intussen snijdt u de prei en de wortel in stukjes van 4 tot 5 cm en daarna in fijne staafjes.
Laat ze zachtjes stoven in een steelpan met de rest van de gesmolten boter.
Nadat de kippebilletjes gebakken zijn, verwijdert u de beentjes en snijdt u het vlees in kleine stukjes.
Meng de stukjes vlees met groenten en breng op smaak.
Ontrol de bladerdeeg en snij er 4 driehoekjes uit.
Leg een deel van de vulling op de helft van elk driehoekje en laat hierbij de randen vrij.
Bevochtig daarna de randen lichtjes, plooi de driehoekjes toe en druk rondom de randen toe en druk rondom de randen goed aan.
Maak de kleine inkepingen in de randen zodat ze goed aan elkaar hechten.
Bestrijk de bovenkant met de eidooier met behulp van een bakkerspenseeltje.
Leg de gevulde driehoekjes op een met boterpapier bedekt ovenrooster en laat ze gedurende 20 minuten gaar worden in een voorverwarmde oven, 180°C. Warm opdienen als voorgerecht, vergezeld van een slaatje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst