Recept
« Terug naar recepten
Bladerdeegje van garnalen, prei met een nantuabotersausje
PT35M
Bladerdeegje van garnalen, prei met een nantuabotersausje
Een heerlijk bladerdeegje van garnalen, prei met een nantuabotersausje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bladerdeegje van garnalen, prei met een nantuabotersausje te bereiden
Plooi de hoekjes van het bladerdeeg om, strijk ze in met de eidooiers en bak af in de oven op 200°C.
Voor de saus: kook de bisque tot de helft in, voeg er de room bij en monteer met de verse boter.
Snijd de prei in fijne reepjes, kruid met peper en zout en stoof licht aan in olijfolie.
Warm het bladerdeegje op en doe er een beetje prei in (een gedeelte apart houden voor de versiering). Voeg de garnalen toe (warm ze niet op anders worden ze taai) en giet er de warme saus over.
Leg het bladerdeeggebakje op het bord en schik er wat preireepjes op. Versier met kervelpluksels en lepel er wat saus rond.
Voor de saus: kook de bisque tot de helft in, voeg er de room bij en monteer met de verse boter.
Snijd de prei in fijne reepjes, kruid met peper en zout en stoof licht aan in olijfolie.
Warm het bladerdeegje op en doe er een beetje prei in (een gedeelte apart houden voor de versiering). Voeg de garnalen toe (warm ze niet op anders worden ze taai) en giet er de warme saus over.
Leg het bladerdeeggebakje op het bord en schik er wat preireepjes op. Versier met kervelpluksels en lepel er wat saus rond.
fijnproever zegt: