KookJij

Blauwe kaas-bleekselderijtaart

Een heerlijk blauwe kaas-bleekselderijtaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4-8 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Tip
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Blauwe kaas-bleekselderijtaart te bereiden

Taartvorm met croissatdeeg bekleden, teveel afsnijden.
Bodem regelmatig met vork inprikken en met paneermeel bestrooien.
Tot gebruik in koelkast zetten.
Oven verwarmen op 200 graden C.
Bleekselderij in weinig water met zout in 5-10 min beetgaar koken, daarna onder koud water afspoelen en laten uitlekken.
Eieren loskloppen met slagroom, kaas, peterselie, bieslook
(van beide kruiden wat achterhouden voor garnering), zout en peper.
Bleekselderij erdoor roeren en mengsel op taartbodem scheppen.
Taart in midden van oven in ongeveer 35 min. goudbruin en gaar bakken.
Met achtergehouden kruiden bestrooien en warm of koud serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

wendy

wendy zegt:
Klinkt erg lekker. Ga het morgen uitproberen. Had nog bleekselderij en blauwe kaas over van de kerst.