Recept
« Terug naar recepten
Blauwe kaas-bleekselderijtaart
PT60M
Blauwe kaas-bleekselderijtaart
Een heerlijk blauwe kaas-bleekselderijtaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4-8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Tip
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Blauwe kaas-bleekselderijtaart te bereiden
Taartvorm met croissatdeeg bekleden, teveel afsnijden.
Bodem regelmatig met vork inprikken en met paneermeel bestrooien.
Tot gebruik in koelkast zetten.
Oven verwarmen op 200 graden C.
Bleekselderij in weinig water met zout in 5-10 min beetgaar koken, daarna onder koud water afspoelen en laten uitlekken.
Eieren loskloppen met slagroom, kaas, peterselie, bieslook
(van beide kruiden wat achterhouden voor garnering), zout en peper.
Bleekselderij erdoor roeren en mengsel op taartbodem scheppen.
Taart in midden van oven in ongeveer 35 min. goudbruin en gaar bakken.
Met achtergehouden kruiden bestrooien en warm of koud serveren.
Bodem regelmatig met vork inprikken en met paneermeel bestrooien.
Tot gebruik in koelkast zetten.
Oven verwarmen op 200 graden C.
Bleekselderij in weinig water met zout in 5-10 min beetgaar koken, daarna onder koud water afspoelen en laten uitlekken.
Eieren loskloppen met slagroom, kaas, peterselie, bieslook
(van beide kruiden wat achterhouden voor garnering), zout en peper.
Bleekselderij erdoor roeren en mengsel op taartbodem scheppen.
Taart in midden van oven in ongeveer 35 min. goudbruin en gaar bakken.
Met achtergehouden kruiden bestrooien en warm of koud serveren.
wendy zegt: