Ben je uitgekeken op standaard soepen als tomatensoep of groentesoep? Probeer dan eens deze originele en smaakvolle bleekselderijsoep. Voor de soep heb je de volgende ingrediënten nodig:
400 gram bleekselderij
2 teentjes knoflook
1 eetlepel appelazijn
1 theelepel mosterd
1 blokje groentebouillon
2 eetlepels plantaardige margarine
3 eetlepels tomatenpuree
1 dessertlepel tijm
2 deciliter melk of sojamelk
Een halve citroen
Een aantal takjes peterselie
Voorbereiding
Om ervoor te zorgen dat er niets mis kan gaan met de soep, is het belangrijk om zoveel mogelijk voorbereidingen te treffen. Start met het snijden van kleine stukjes bleekselderij. Snijd de bleekselderij in stukjes van ongeveer een halve centimeter groot. Pers de teentjes knoflook en de citroen uit in een bakje. Na het snijden en persen van de ingrediënten laat je de margarine smelten in de pan.
Bereidingswijze
Als de boter goudbruin is, kun je de volgende ingrediënten toevoegen:
Stukjes bleekselderij
Tomatenpuree
Het sap van de knoflook en citroen
De appelazijn
Het tijm
Het bouillonblokje
Laat het geheel vervolgens tien minuten lang sudderen. Daarna kun je alles pureren met de staafmixer of een blender. Gooi het vloeibare mengsel na het pureren opnieuw in de pan en voeg hier de melk of de sojamelk aan toe. Vervolgens laat je het geheel tien minuten zachtjes doorkoken. Voeg na het koken water toe naar eigen smaak, zodat er een mooie soep ontstaat. Laat het vervolgens nog heel eventjes doorkoken.
Et voilà! Serveer de soep warm en voeg een klein beetje peterselie toe voordat je de soep opdient.
Recept
« Terug naar recepten
Bleekselderijsoep (Vegetarisch)
PT45M
Bleekselderijsoep (Vegetarisch)
Bleekselderijsoep (Vegetarisch)
Recept van:
Joke Wiggers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bleekselderijsoep (Vegetarisch) te bereiden
Smelt de boter in een pan.
Voeg dan de bleekselderij, knoflook, tomatenpuree, appelazijn, citroensap, mosterd, tijm en het bouillonblokje toe en laat ca. 10 minuten sudderen.
Pureer het geheel met de staafmixer of blender.
Doe er dan, al roerende, de sojamelk bij, breng aan de kook en laat 10 minuutjes zachtjes doorkoken.
Voeg water toe tot een mooie soep ontstaat.
Laat het geheel nog even goed doorkoken.
Warm serveren, bestrooid met verse peterselie.
Lekker met geroosterd brood.
Voeg dan de bleekselderij, knoflook, tomatenpuree, appelazijn, citroensap, mosterd, tijm en het bouillonblokje toe en laat ca. 10 minuten sudderen.
Pureer het geheel met de staafmixer of blender.
Doe er dan, al roerende, de sojamelk bij, breng aan de kook en laat 10 minuutjes zachtjes doorkoken.
Voeg water toe tot een mooie soep ontstaat.
Laat het geheel nog even goed doorkoken.
Warm serveren, bestrooid met verse peterselie.
Lekker met geroosterd brood.
Mijn kookverhaal (Joke Wiggers)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Elle Konings zegt:
p.f. van der Kooi zegt:
Het was een lekker soepje! Iets minder oranje als de jouwe. We houden m erin!
Dank. PF
melanie zegt:
Richard zegt:
grietje56 zegt:
Koken is geduld en timing. Haal ook van de bleekselderij de 'draden' af bij het schoonmaken, deze zijn/worden taai na bereiding. Ik hoop dat ik jullie kan bijstaan met deze info. Laat me maar weten hoe jullie het hebben gemaakt, misschien kan ik nog helpen? Je mag me mailen! [email protected] want de soep is het dubbel en dwars waard!
Josien kuipers zegt:
grietje56 zegt:
Wel blijven proberen hoor, want de soep is het weeard!;)
Harry Löhr zegt:
Maak regelmatig soep met melk of andere zuiveltoevoeging.