Recept
« Terug naar recepten
Bloedworst zelf maken
PT90M
Bloedworst zelf maken
Een heerlijk bloedworst zelf maken recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Boerenkeuken van Toscane
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloedworst zelf maken te bereiden
Zeef het bloed.
Kook het broodkruim 10 min zachtjes in de bouillon en laat uitlekken.
Knijp zoveel mogelijk vocht uit het kruim en vermeng het kruim met het varkensbloed.
Voeg alle overige ingrediënten toe en meng door elkaar.
Voeg de darm hiermee. (gebruiksaanwijzing gehaktmolentje/worstvuller)
Leg de worst in koud water en verwarm tot koken.
Laat 30 min zachtjes koken.
Neem de worst uit het water, laat afkoelen.
Snijd in plakken en verwijder de darmstukjes.
Bak de worst in weinig boter in de koekenpan aan beide kanten bruin.
Kook het broodkruim 10 min zachtjes in de bouillon en laat uitlekken.
Knijp zoveel mogelijk vocht uit het kruim en vermeng het kruim met het varkensbloed.
Voeg alle overige ingrediënten toe en meng door elkaar.
Voeg de darm hiermee. (gebruiksaanwijzing gehaktmolentje/worstvuller)
Leg de worst in koud water en verwarm tot koken.
Laat 30 min zachtjes koken.
Neem de worst uit het water, laat afkoelen.
Snijd in plakken en verwijder de darmstukjes.
Bak de worst in weinig boter in de koekenpan aan beide kanten bruin.
Mijn kookverhaal (Hans de vos)
De hoeveelheden kunnen natuurlijk, in verhouding worden aangepast.
hns zegt: