Recept
« Terug naar recepten
Bloemensalade
PT20M
Bloemensalade
Een heerlijk bloemensalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerard Schaefers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Stichting wAarde
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemensalade te bereiden
Was de sla en de bloemen (apart) als je dat nodig vindt en droog ze goed in een slacentrifuge (of door ze in een schone theedoek flink rond te slingeren; de verleiding van een prachtige maar kortstondige bloemenregen te weerstaan en dus de theedoek goed vast te houden).
Scheur de groene sla in stukjes en meng ze met de bloemen.
Hak de muntblaadjes, bieslook en de peterselie fijn.
Maak een dressing van de olie, azijn, mosterd, diksap, peper en zout.
Doe de gehakte munt, peterselie en bieslook erdoor en giet de dressing vlak voor het opdienen over de sla.
Scheur de groene sla in stukjes en meng ze met de bloemen.
Hak de muntblaadjes, bieslook en de peterselie fijn.
Maak een dressing van de olie, azijn, mosterd, diksap, peper en zout.
Doe de gehakte munt, peterselie en bieslook erdoor en giet de dressing vlak voor het opdienen over de sla.
Liske zegt: