KookJij

Bloemensalade

Een heerlijk bloemensalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Vergeten Groenten - Teunisbloem
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bloemensalade te bereiden

Was de sla en de bloemen (apart) als je dat nodig vindt en droog ze goed in een slacentrifuge (of door ze in een schone theedoek flink rond te slingeren; de verleiding van een prachtige maar kortstondige bloemenregen te weerstaan en dus de theedoek goed vast te houden).
Scheur de groene sla in stukjes en meng ze met de bloemen.
Hak de muntblaadjes, bieslook en de peterselie fijn.
Maak een dressing van de olie, azijn, mosterd, diksap, peper en zout.
Doe de gehakte munt, peterselie en bieslook erdoor en giet de dressing vlak voor het opdienen over de sla.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Liske

Liske zegt:
De oost- indische kers staat al de hele zomer, en nog steeds, in volle bloei. Ik doe ze graag op een boterham kaas, zowel de bladeren, bloemen, knoppen en vruchten! Lekker pittig van smaak, ze kunnen ook ingelegd worden!
sjeef

sjeef zegt:
Bedankt Wouros.
Zoals je kan zien heb ik de bronvermelding aangepast.
wouros

wouros zegt:
Recept kwam me bekend voor: het recept komt uit "Lekker Landschap" en heet "Bonte bloemensalade met viooltjes".