Recept
« Terug naar recepten
Bloemkool-broccolischotel
PT50M
Bloemkool-broccolischotel
Een heerlijk bloemkool-broccolischotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jolanda willemen
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkool-broccolischotel te bereiden
Breng in een grote pan water aan de kook.
Kook daarin de bloemkool- en broccoliroosjes 10 min. beetgaar.
Giet af en maak de pan schoon.
Zet de groente apart.
Verhit de olie in een pan.
Bak het spek in 2-3 min. aan elke kant bruin en knapperig.
Laat op keukenpapier uitlekken, breek het spek in stukjes en zet apart.
Smelt de boter en bak daarin de bloem 1 min.
Neem van het vuur en roer er de wijn door.
Zet weer terug op het vuur en laat even koken tot de vloeistof indikt.
Roer er de mosterd en room doorheen en breng op smaak.
Verwarm het grillelement in de oven voor.
Rasp de kaas.
Neem de pan van het vuur en roer de peterselie en de bloemkool- en broccoliroosjes door de saus.
Bestrooi het geheel met paneermeel, spek en kaas en zet nog ca. 10 min. onder de grill.
Kook daarin de bloemkool- en broccoliroosjes 10 min. beetgaar.
Giet af en maak de pan schoon.
Zet de groente apart.
Verhit de olie in een pan.
Bak het spek in 2-3 min. aan elke kant bruin en knapperig.
Laat op keukenpapier uitlekken, breek het spek in stukjes en zet apart.
Smelt de boter en bak daarin de bloem 1 min.
Neem van het vuur en roer er de wijn door.
Zet weer terug op het vuur en laat even koken tot de vloeistof indikt.
Roer er de mosterd en room doorheen en breng op smaak.
Verwarm het grillelement in de oven voor.
Rasp de kaas.
Neem de pan van het vuur en roer de peterselie en de bloemkool- en broccoliroosjes door de saus.
Bestrooi het geheel met paneermeel, spek en kaas en zet nog ca. 10 min. onder de grill.
nolmans odette zegt: