Recept
« Terug naar recepten
Bloemkool gewokt met amandelen en specerijen
PT30M
Bloemkool gewokt met amandelen en specerijen
Een heerlijk bloemkool gewokt met amandelen en specerijen recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkool gewokt met amandelen en specerijen te bereiden
1).Olie in de wok doen en op hoog vuur verhitten.Sjalotjes frituren in de wok tot ze egaal bruin zijn.Dan de knoflook er bij en eigenlijk alles er meteen weer uithalen en apart zetten.
2).Olie weer opwarmen en de amandelen knapperig en goudkleurig "frituren".Amandelen er uit halen en apart zetten.
3).Nu de komijn,mosterdzaadjes en lombok er in doen en blijven roerbakken tot de mosterdzaadjes gaan ploffen.
4).Dan gaan de stukjes bloemkool er in met het water.Dit stomen we tot de bloemkool zacht is geworden op hoog vuur.
5).Nu doen we de sjalotjes er bij en de amandelen en halen de wok van het vuur af.
2).Olie weer opwarmen en de amandelen knapperig en goudkleurig "frituren".Amandelen er uit halen en apart zetten.
3).Nu de komijn,mosterdzaadjes en lombok er in doen en blijven roerbakken tot de mosterdzaadjes gaan ploffen.
4).Dan gaan de stukjes bloemkool er in met het water.Dit stomen we tot de bloemkool zacht is geworden op hoog vuur.
5).Nu doen we de sjalotjes er bij en de amandelen en halen de wok van het vuur af.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Dit groente gerechtje gaat goed met rijst en een vlees- of visgerecht.