Recept
« Terug naar recepten
Bloemkool met een kleurrijk tintje
PT20M
Bloemkool met een kleurrijk tintje
Een heerlijk bloemkool met een kleurrijk tintje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkool met een kleurrijk tintje te bereiden
Verwijder de bladeren van de bloemkool en kook ze in licht gezouten water beetgaar.
Van de bloem, boter en melk een béchamel-saus maken en kruiden met peper, zout en muskaatnoot en kaas toevoegen.
De andere groenten even op wokken, kruiden in een beetje olijfolie.
Haal de bloemkool voorzichtig uit de ketel en laat even uitdruppen.
Serveer op bord, saus erover en de groentenmengeling er rond, strooi rijkelijk de geraspte Grana pandano erover.
Van de bloem, boter en melk een béchamel-saus maken en kruiden met peper, zout en muskaatnoot en kaas toevoegen.
De andere groenten even op wokken, kruiden in een beetje olijfolie.
Haal de bloemkool voorzichtig uit de ketel en laat even uitdruppen.
Serveer op bord, saus erover en de groentenmengeling er rond, strooi rijkelijk de geraspte Grana pandano erover.