Recept
« Terug naar recepten
Bloemkool-RIJST met Kerry
PT25M
Bloemkool-RIJST met Kerry
Hier nog een recept met bloemkool-rijst.Je kunt bloemkool-rijst ook van te voren maken en invriezen tot je het nodig hebt.Je kunt het dan zo gebruiken en snel klaar zijn wanneer je eens weinig tijd hebt
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkool-RIJST met Kerry te bereiden
- De bloemkoolroosjes in een keukenblender pulseren tot ze enigszins gaan lijken op rijst.We hebben nodig 2 volle kopjes.
- Verhit de rijstolie in een grote anti-aanbak bakpan en fruit hierin de uien tot ze zacht gaan worden.Doe dan de knoflook er bij plus de kerry en roer ongeveer een minuutje mee.
- Nu mag de bloemkool-rijst er bij.Flink omwerken en doorroeren op middelmatig vuur gedurende 5 à 6 minuten en klaars is kees.
- Nog wel even op smaak brengen met peper en evt.zeezout..
- Werk de bosui er door en schep op de borden.Bestrooi met de koriander.
- Geef er een kippeboutje bij en een groene salade voor een calorie arme maaltijd,die snel klaar is. N.B.: De overgebleven bloemkoolrijst vacuum invriezen voor de volgende keer
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We drinken hierbij warme thee of een droge witte wijn.