KookJij

Bloemkool-RIJST met Kerry

Hier nog een recept met bloemkool-rijst.Je kunt bloemkool-rijst ook van te voren maken en invriezen tot je het nodig hebt.Je kunt het dan zo gebruiken en snel klaar zijn wanneer je eens weinig tijd hebt
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bloemkool-RIJST met Kerry te bereiden

  1. De bloemkoolroosjes in een keukenblender pulseren tot ze enigszins gaan lijken op rijst.We hebben nodig 2 volle kopjes.
  2. Verhit de rijstolie in een grote anti-aanbak bakpan en fruit hierin de uien tot ze zacht gaan worden.Doe dan de knoflook er bij plus de kerry en roer ongeveer een minuutje mee.
  3. Nu mag de bloemkool-rijst er bij.Flink omwerken en doorroeren op middelmatig vuur gedurende 5 à 6 minuten en klaars is kees.
  4. Nog wel even op smaak brengen met peper en evt.zeezout..
  5. Werk de bosui er door en schep op de borden.Bestrooi met de koriander.
  6. Geef er een kippeboutje bij en een groene salade voor een calorie arme  maaltijd,die snel klaar is.                                                                                                           N.B.: De overgebleven bloemkoolrijst vacuum invriezen voor de volgende keer

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

We drinken hierbij warme thee of een droge witte wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst