KookJij

Bloemkoolpurée - Coquilles

Een heerlijk bloemkoolpurée - coquilles recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bloemkoolpurée - Coquilles te bereiden

*Fruit de ui en knoflook glazig aan in de roomboter zonder te bruinen.
*Kook de bloemkool-roosjes en stronkjes gaar in een
beetje water. Giet af en pureer met de room en aangefruite
ui met knoflook tot een mooi homogeen puréetje.
Houd warm in de oven.
*Halveer de coquilles en grill deze "rosé" in een grillpan of anti-aanbakpan in de met vet gekwaste pan.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP :
Doe op een voorverwarmd bordje een lepel bloemkoolpurée en daar tegenaan de 4 halfjes coquille.
Druppel op elke coquille wat truffeltapenade en iets er naast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Hallo Gea, Toch leuk om te horen, dat zo'n simpel receptje zo veel genoegen kan geven.
Bovendien ook bedankt: ik zag een paar foutjes in de taal en die heb ik nu mooi kunnen verbeteren.
gea

gea zegt:
Eindelijk maar es een keer vertellen dat ik deze bloemkoolpurée geweldig vind :p Ik maak het regelmatig, meestal als ik wat bloemkool over heb. Bedankt dus alsnog :););):p