Recept
« Terug naar recepten
Bloemkoolroom met spekjes
PT30M
Bloemkoolroom met spekjes
Een heerlijk bloemkoolroom met spekjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkoolroom met spekjes te bereiden
Verwarm de boter en fruit de sjalot op een laag vuur goudbruin circa 4 min. Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak ze een paar min. mee.
Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Stoof de bloemkool circa 5 min. beetgaar zodat de bouillon verdampt.
Giet de room erbij en laat nog 5 min. zachtjes koken tot de bloemkool zacht is. Pureer dit tot een smeuïg geheel en laat het al roerende afkoelen.
Breng op smaak met zout en peper en schep de room in 4 kleine glaasjes. Zet ze in de koelkast om verder helemaal koud te worden.
Bak de spekblokjes uit, neem ze uit het vet. Haal de glaasjes uit de koelkast en verdeel de spekblokjes erover.
Bestrooi met wat bieslook en serveer met een klein lepeltje.
Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Stoof de bloemkool circa 5 min. beetgaar zodat de bouillon verdampt.
Giet de room erbij en laat nog 5 min. zachtjes koken tot de bloemkool zacht is. Pureer dit tot een smeuïg geheel en laat het al roerende afkoelen.
Breng op smaak met zout en peper en schep de room in 4 kleine glaasjes. Zet ze in de koelkast om verder helemaal koud te worden.
Bak de spekblokjes uit, neem ze uit het vet. Haal de glaasjes uit de koelkast en verdeel de spekblokjes erover.
Bestrooi met wat bieslook en serveer met een klein lepeltje.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Helen zegt:
derbyke zegt:
enilorac zegt:
Groeten, Caroline
Inged zegt:
Het gaat niet over eerlijkheid, ik woon namelijk in Belgie en heb nog nooit van dit tijdschrift gehoord, dus vind ik niet dat ik fout ben. Ik heb echter nog al eens vermeld dat ik al jaren recepten verzamelen en soms niet meer weet waaruit ik ze gehaald heb of hoe ik er aan kom.
Daarbij dit is toch geen wetstrijd hè, ik wil gewoon mijn recepten delen met andere en als dat sommige niet zint hebben ze maar pech.
Groetjes.:(
cladia zegt:
enilorac zegt:
De "Boodschappen" is een tijdschrift met advertenties en recepten wat maandelijks door diverse supermarkten in Nederland wordt aangeboden. Misschien is het beter om bij je recepten te zetten waar je ze vandaan haalt. Bij eigen recepten hoeft dat uiteraard niet. Groeten, Caroline
margarita zegt:
budgie zegt: