KookJij

Bloemkoolroom met spekjes

Een heerlijk bloemkoolroom met spekjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
  2. > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bloemkoolroom met spekjes te bereiden

Verwarm de boter en fruit de sjalot op een laag vuur goudbruin circa 4 min. Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak ze een paar min. mee.
Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Stoof de bloemkool circa 5 min. beetgaar zodat de bouillon verdampt.
Giet de room erbij en laat nog 5 min. zachtjes koken tot de bloemkool zacht is. Pureer dit tot een smeuïg geheel en laat het al roerende afkoelen.
Breng op smaak met zout en peper en schep de room in 4 kleine glaasjes. Zet ze in de koelkast om verder helemaal koud te worden.
Bak de spekblokjes uit, neem ze uit het vet. Haal de glaasjes uit de koelkast en verdeel de spekblokjes erover.
Bestrooi met wat bieslook en serveer met een klein lepeltje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

budgie

budgie zegt:
De foto is een deel van het plaatje van boodschappen.nl
Helen

Helen zegt:
Lekker belangrijk waar het recept uit komt .. het is heerlijk en rond deze kerstperiode maak ik weer dankbaar gebruik van alle inzendingen ..;)
derbyke

derbyke zegt:
Hallo allemaal , Caroline ...gelijk wij het zeggen "dat is klare taal"maar ik zal wel in mijn potje blijven roeren.Gelijk men zegt wees creatief. Van de simpelste ingredienten kun je een heerlijk gerecht maken.Oefening baart kunst.Groetjes van ons 3 :);):p
enilorac

enilorac zegt:
Zo zijn de Nederlanders niet bekend met alle kooktijdschriften uit Belgie. Maar ik dacht dat kookjij.nl vooral een website was, waarop je eigen recepten kan plaatsen. Alle recepten die ik zelf heb geplaatst, komen ook uit andere bronnen, op mijn persoonlijke pagina kan je lezen waarom dat zo is. Het is alleen wel zo eerlijk om te vermelden waar de recepten vandaan komen, vooral om problemen met auteursrechten en gekissebis te voorkomen. Trouwe kookjij gebruikers zullen wel weten waar ik op doel . . . . En verder worden er bij de reacties veel suggesties gedaan over hoe het ook kan, soms wordt een recept zodanig verbouwd dat het beter lijkt om een eigen versie te posten. Iedereen heeft er een mening over, en uiteindelijk maak je gewoon de versie die jij het lekkerst vind. Al dan niet uit een eerdere publicatie . . . Ik wens je verder nog veel kook- en postplezier, no hard feelings . . . .
Groeten, Caroline
Inged

Inged zegt:
Hallo,
Het gaat niet over eerlijkheid, ik woon namelijk in Belgie en heb nog nooit van dit tijdschrift gehoord, dus vind ik niet dat ik fout ben. Ik heb echter nog al eens vermeld dat ik al jaren recepten verzamelen en soms niet meer weet waaruit ik ze gehaald heb of hoe ik er aan kom.
Daarbij dit is toch geen wetstrijd hè, ik wil gewoon mijn recepten delen met andere en als dat sommige niet zint hebben ze maar pech.
Groetjes.:(
cladia

cladia zegt:
Zo te zien valt het niet mee recepten te posten .Wat een commentaar...Eerlijkheid duurt het langst.
enilorac

enilorac zegt:
Inge,
De "Boodschappen" is een tijdschrift met advertenties en recepten wat maandelijks door diverse supermarkten in Nederland wordt aangeboden. Misschien is het beter om bij je recepten te zetten waar je ze vandaan haalt. Bij eigen recepten hoeft dat uiteraard niet. Groeten, Caroline
margarita

margarita zegt:
Heeeeeel erg lekker Inge,ben je heel erg dankbaar voor dit recept,m,n zoon en zijn vrienden vinden dit toppie:?
Inged

Inged zegt:
Hallo Stef,
Ik weet niet wat boodschappen is, ik heb dit recept van iemand gekregen.
Groetjes Inge
stefcornelissen

stefcornelissen zegt:
dit recept komt uit
boodschappen en het heet amuse van bloemkoolroom met spekjes