Recept
« Terug naar recepten
Worteltjes van de boswachter
PT15M
Worteltjes van de boswachter
Lekkere gekookte worteltjes met champignons en room. Weer eens wat anders en erg lekker.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Lidl.nl
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Worteltjes van de boswachter te bereiden
- Schil de worteltjes en snij ze in stukjes. Smelt 10 gram boter in een pannetje en voeg de wortels toe. Doe de bouillon en de suiker erbij en laat de worteltjes koken tot het vocht bijna verdampt is. Borstel de champignons schoon en halveer ze. Smelt de rest van de boter in een koekenpan en bak hierin de champignons goudbruin.
- Voeg de champignons bij de worteltjes en voeg de room toe. Laat het geheel nog 3 min. zachtjes doorkoken. Maak op smaak met zout en peper.
- Snipper de bieslook fijn en strooi over
de worteltjes.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker met gebakken aardappelen en bijvoorbeeld een tartaartje