Voor twee personen is een bloemkool vaak te groot. Meestal maak ik deze soep van een overgebleven stuk bloemkool. Maar van een kleine bloemkool kun je deze soep natuurlijk ook maken. Je kunt de soep ook invriezen.
In plaats van gehaktballetjes zijn reepjes ham of wat geraspte kaas ook lekker.
Recept
« Terug naar recepten
Bloemkoolsoep met prei en balletjes
PT20M
Bloemkoolsoep met prei en balletjes
Een zalig romig soepje. Ook heerlijk als je wat loemkool over hebt. Past heel goed als vooraf bij een etentje
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkoolsoep met prei en balletjes te bereiden
- Pel en snipper de knoflook.
- Maak de bloemkool schoon en snij de bloemkool in roosjes en de stronk in kleine stukjes.
- Snij de prei in smalle halve ringetjes.
- Kruid het gehakt met peper, zout en nootmuskaat en vorm hiervan kleine balletjes.
- Bak de prei en de knoflook 4-5 minuten in de boter zonder ze te laten kleuren. Voeg de bloemkool toe en schenk de bouillon erbij. Breng alles aan de kook en laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep. Breng op smaak met zout en peper en voeg de mosterd en gehaktballetjes toe. Breng de soep weer aan de kook en laat plm. 5 minuten koken.
- Serveer de soep in kopjes en schep er een dun laagje slagroom op. Garneer met bieslook.