Recept
« Terug naar recepten
Bloemkoolsoep
PT30M
Bloemkoolsoep
Een heerlijk bloemkoolsoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
boodschappen.nl
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkoolsoep te bereiden
Verdeel de bloemkool in roosjes. Verhit de boter en fruit hierin de gesnipperde sjalot gedurende 2 minuten, voeg bloemkool toe en laat 1 minuut meebakken, voeg bouillon toe, breng aan de kook en laat het geheel onder deksel 10 minuten garen. Pureer de soep, voeg melk of room toe, breng al roerende aan de kook, kruid met peper en zout, garneer met 1 el. gehakte peterselie of dille en dien op.