Recept
« Terug naar recepten
Bloemkoolsoep
PT20M
Bloemkoolsoep
Een heerlijk bloemkoolsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
recept van ZON
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkoolsoep te bereiden
Snipper de ui en knoflook en fruit deze kort in een soeppan. Bloemkool in roosjes snijden en bak deze enkele minuten mee. Voeg 2 bouillonblokjes toe en een liter water. Laat de soep koken. Zet de soep op lager vuur wanneer de soep kookt. Laat de soep nog 10 minuten zacht doorkoken totdat de bloemkool gaar is. Pureer de soep en schep de crème fraîche er doorheen. Breng op smaak met peper en de lente-uitjes.