KookJij

Boekweitflensjes met appel, rozijnen en vanillesaus

Een heerlijk boekweitflensjes met appel, rozijnen en vanillesaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: lekker van bij ons
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Boekweitflensjes met appel, rozijnen en vanillesaus te bereiden

Schraap de vanillestokjes uit en voeg het schraapsel samen met de stokjes toe aan de melk. Breng de melk nu aan de kook. Neem van het vuur en laat 15 minuten trekken onder een deksel. Klop intussen de eierdooiers met de suiker tot een witte crème. Giet er de melk beetje bij beetje door een zeefje bij en blijf roeren. Giet alles terug in het pannetje en verwarm al roerend tot de saus een beetje bindt.
Let op: de saus mag niet koken, dan schift ze.
Laat afkoelen. Meng voor het beslag de 2 soorten bloem met de eierdooiers en klop er beetje bij beetje de melk en het zout door, tot er geen klonters meer zijn. Laat even rusten. Bak intussen de kwartjes appel in boter tot ze mooi goudbruin zijn. Spatel nu de opgeklopte eiwitten door het beslag en bak er flensjes van. Serveer ze met de plakjes appel, de rozijnen en de vanillesaus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst