Recept
« Terug naar recepten
Boekweitpannenkoeken met verse mango
PT20M
Boekweitpannenkoeken met verse mango
Een heerlijk boekweitpannenkoeken met verse mango recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
hln
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boekweitpannenkoeken met verse mango te bereiden
- Meng de boekweitbloem, de eieren, de karnemelk en een snuif zout in de blender. Mix tot een glad beslag en zet opzij.
Laat het gerust een uurtje rusten, als je er de tijd voor hebt.
Meng ondertussen de plattekaas met de olijfolie, wat fijngeraspte zeste en een scheutje sap van de limoen, de honing en de harissa.
Begin met een toefje, roer, proef en voeg eventueel extra harissa of een snuifje zout toe, als je het nog te flets vindt.
Schil de mango's en snij het vruchtvlees los van de pit. Snij de plakken mango in blokjes van een centimeter.
Verhit een grote bakpan of een pannenkoekenpan op een matig vuur.
Smelt er een klein klontje boter in.
Schep er een lepel boekweitbeslag in, voor een grote dunne pannenkoek. Wals met de pan, tot het beslag de volledige bodem bedekt.
Laat de pannenkoek rustig garen, tot de onderzijde goudbruin krokant is. Draai de pannenkoek niet om!
Laat hem uit de pan glijden en verdeel er een portie mango over. Rol elke pannenkoek op, snij hem middendoor (of in dikke repen) en serveer er de frisse dipsaus bij, en extra mango voor wie wil.