Recept
« Terug naar recepten
Boemboe Balie
PT40M
Boemboe Balie
Een heerlijk boemboe balie recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boemboe Balie te bereiden
Wie een braadkip gebruikt, snijdt deze in kleine stukken. Snipper de ui en de knoflook, snijd de peper open, verwijder de zaadlijst en snijd in kleine stukjes
Bereiden:
Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin de uien, de knoflook en de peper. Voeg er de kruiden aan toe, laat even mee braden en doe er de stukken kip bij. Voeg zodra de kipdelen een kleurtje hebben, zout, ketjap, suiker en een beetje water toe en laat in circa 1 uur gaar smoren. Serveer met witte rijst, een frisse komkommersalade of atjar tjampoer.
Tip:
Dit gerecht kan ook gemaakt worden met runder- of varkenslappen. Neem voor een vegetarische versie in plaats van vlees hardgekookte eieren. Laat deze even meewarmen in het uien- knoflook-kruidenmengsel. De meeste kruiden zijn bij de supermarkt verkrijgbaar, zo niet ga dan naar de toko.
Bereiden:
Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin de uien, de knoflook en de peper. Voeg er de kruiden aan toe, laat even mee braden en doe er de stukken kip bij. Voeg zodra de kipdelen een kleurtje hebben, zout, ketjap, suiker en een beetje water toe en laat in circa 1 uur gaar smoren. Serveer met witte rijst, een frisse komkommersalade of atjar tjampoer.
Tip:
Dit gerecht kan ook gemaakt worden met runder- of varkenslappen. Neem voor een vegetarische versie in plaats van vlees hardgekookte eieren. Laat deze even meewarmen in het uien- knoflook-kruidenmengsel. De meeste kruiden zijn bij de supermarkt verkrijgbaar, zo niet ga dan naar de toko.