Recept
« Terug naar recepten
Boemkool-Kaas Schotel (Bloemkool als Pasta Vervanger)
PT120M
Boemkool-Kaas Schotel (Bloemkool als Pasta Vervanger)
Zoals we gewend waren aan Macaroni met kaas, Spaghetti met kaas, enz., zo maken we tegenwoordig dit soort schotels ook klaar met kleingemaakte bloemkool in plaats van pasta. Denk ook aan de mogelijkheid van courgette- spaghetti of -linguini. Dit soort recepten zijn ontstaan om wat lichtere gerechten te maken, zonder de calorieen van de pasta.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boemkool-Kaas Schotel (Bloemkool als Pasta Vervanger) te bereiden
- Doe de bloemkool in de grote magnetron schotel en dek die af met plastic huishoudfolie. Prik in de folie wat gaten met een vork en zet de schotel in de magnetron. Zet de magnetron op maximaal en laat hem 10 minuten z'n gang gaan.
- Verwijder plastic folie en stort de bloemkool over in een vergiet om vocht te laten aflopen en de bloemkool af te laten koelen.
- Ondertussen de melk met de smeerkaas, kerrie en mosterd onder voortdurend roeren tot een vla-achtige substantie koken. Laat dat dan afkoelen tot kamer temperatuur.
- Meng dan de melk-mix met de bloemkool-mix.
- Voeg vervolgens toe de mozzarella en de Goudse en werk die er goed door. Strooi dan nog wat Goudse kaas-rasp over....
- Dek de schotel af met folie en laat in 30 minuten alles goed garen en integreren. Dan nog even 10 minuten met alleen bovenwarmte in de oven zetten.
- Klaar om uit te serveren. Bestrooi nog eens met wat bieslook.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij een volle, droge witte wijn of een pittige rosé.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Jan A van der Hoeden zegt:
Misschien heb je gelijk bij een apparaat van 1000 Watt,maar bij een apparaat dat tot 800 Watt gaat heb ik geen narigheid gemerkt.
Overigens is beetgaar koken ten alle tijden een goed alternatief.
Jan A.
Harry Löhr zegt:
Harry Löhr zegt: