Recept
« Terug naar recepten
Boerenkaasfondue
PT20M
Boerenkaasfondue
Een heerlijk boerenkaasfondue recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
maria van der have
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boerenkaasfondue te bereiden
De knooflook halveren en de pan in wrijven. Beide kaassoorten grof raspen of in kleine blokjes snijden. Giet de wijn in de pan en breng tegen de kook.
Vuur zacht zetten en onder voordurend roeren de kaas geleidelijk toevoegen.
Het kaasmengsel niet laten koken.
Roer de maïzena met een klein scheutje witte wijn tot een glad papje. Voeg
deze toe aan het fondue.
Goed blijven roeren tot het geheel dik en romig is.
Breng de kaasfondue op smaak met versgemalen peper en nootmuskaat .
Vuur zacht zetten en onder voordurend roeren de kaas geleidelijk toevoegen.
Het kaasmengsel niet laten koken.
Roer de maïzena met een klein scheutje witte wijn tot een glad papje. Voeg
deze toe aan het fondue.
Goed blijven roeren tot het geheel dik en romig is.
Breng de kaasfondue op smaak met versgemalen peper en nootmuskaat .
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
mar10ne zegt:
groetjes martine
francis zegt: