KookJij

Boerenkool Anders (Gewokt)

Een heerlijk boerenkool anders (gewokt) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Boerenkool Anders (Gewokt) te bereiden

*Zet een ruime pan op met water en 1 eetlepel zout,Breng aan de kook en gooi de boerenkool daar in en laat 8 minuten mee-
koken.Dan door een zeef gieten,koud water erover en goed laten uitlekken en nog even nadrukken om het laatste vocht er uit te drukken.
*Zet een wok op het vuur en laat de olie heet worden.
*Bak daarin ui,knoflook,en lombok tot de ui begint te kleuren en doe dan de uitgelekte boerenkool er bij.
*Wok dit gedurende 5 minuten en van het vuur af de balsamico azijn er goed doorroeren.
Leg op de borden en strooi er de gehakte amandelen over.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Opdienen met een visgerecht bv.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Hallo Djerney,Lombok is de Indonesische benaming voor de peper,waarvan men sambal maakt.Bij gebruik er van kun je beter de pitjes verwijderen,die zijn nl het scherpst (zeker als je er niet aan bent gewend).Lomboks - je hebt rode en groene en de rode zijn wat milder - zien er uit als peultjes en zijn altijd wel te koop in de toko.
Met vr.gr.Jan A:?
djerney

djerney zegt:
hoi

ik ga dit zeker proberen lijkt me lekker.
alleen wat zijn lombokjes? een soort peper?

groetjes :)
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Hallo Grietje,
Dat is een slip of the pen,het moet natuurlijk boerenkool zijn.Goed dat je mij daar op attent heb gemaakt.
Jan A.:)
grietje56

grietje56 zegt:
Hallo Jan,
Het recept heet Bloemkool Anders en in het recept spreek je over Boerenkool, wat moet het zijn?

Groetjes, Grietje;)