Welke wijn past hier het beste bij? Het moet een niet al te zware wijn zijn die bestand is tegen zuren, rooksmaak en vetten.
Ik denk dan aan jonge Pinot Noir of Shiraz, Beaujolais, Pinotage, Zweigelt en Corbières. Ik zelf vind een droge Riesling Spätlese
erbij ook lekker, maar doie vind ik eigenlijk altijd wel lekker.
Recept
« Terug naar recepten
Boerenkool Klassiek
PT45M
Boerenkool Klassiek
Een van de oer Nederlandse stamppotten .Vele families hebben hun eigen "draai" gegeven aan dit gerecht, maar de basis wordt gevormd door aardappels, boerenkool, vetten, vlees. Het wordt hoofdzakelijk in de winter bereid.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boerenkool Klassiek te bereiden
- Maak van de aardappels en boter een smeuige puree.
- Bak de spekjes uit.
- Blancheer de boerenkool in een laagje water gedurende 5 minuten en laat de kool uitdruipen in een zeef cq vergiet
- Voeg in de grote pan met dikke bodem puree, boerenkool, sjalot, knoflook, spek en spekvet bij elkaar en roer goed door totdat een homogene mix is ontstaan.
- Roer vervolgens 1 eetlepel boerenkool kruidenmix door de massa en eventueel meer zo nodig
- Doe de boerenkool in een grote ovenschaal en bedek het oppervlak met plakjes worst en schuif dit geheel 20 minuten in de oven,die op 180 graden Celsius staat.
- Schep op de borden en geef er een kwart citroen bij. In plaats van jus, druppelen wij er wat citroen over. Verder kun je er sambal bij geven, gebakken uitjes, zilveruitjes, augurkjes, piccalilly enz.
Harry Löhr zegt: