Recept
« Terug naar recepten
Boerenkool met cashewnoten uit de wok
PT20M
Boerenkool met cashewnoten uit de wok
Een heerlijk boerenkool met cashewnoten uit de wok recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
??? uit één van mijn vele kookmappen
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boerenkool met cashewnoten uit de wok te bereiden
De cashewnoten in de wok zonder olie snel goudbruin roosteren en apart leggen tot gebruik.'
Doe een beeje olie in de wok en fruit hierin ui en knoflook tot ze wat zacht zijn en roerbak dan snel de champignonsplakjes erbij.
Het vuur dan hoger draaien en telkens al roerend in gedeeltes de boerenkool roerbakken tot die gaar is naar jouw smaak. Het vuur lager draaien en
roer dan zout en sambal erdoor. Haal van het vuur, doe over in een schaal en strooi de cashewnoten erover.
Doe een beeje olie in de wok en fruit hierin ui en knoflook tot ze wat zacht zijn en roerbak dan snel de champignonsplakjes erbij.
Het vuur dan hoger draaien en telkens al roerend in gedeeltes de boerenkool roerbakken tot die gaar is naar jouw smaak. Het vuur lager draaien en
roer dan zout en sambal erdoor. Haal van het vuur, doe over in een schaal en strooi de cashewnoten erover.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
De hoeveelheden kun je makkelijk aan je eigen smaak aanpassen.