KookJij

Boerenkool met een Aziatisch Tintje

Stamppot is niet typisch iets oosters. Voor mensen met Aziatische wensen en/of roots hier een klassieke veroosterde boerenkool stamppot.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Boerenkool met een Aziatisch Tintje te bereiden

  1. Maak van de aardappels en de dikke kokosmelk een smeuige puree.
  2. Blancheer de booerenkool gedurende 5 minuten en laat uitlekken in een zeef cq vergiet.
  3. Bak de spekjes uit in een bakpan en fruit de boemboe even een paar minuten mee op het laatst.
  4. Doe nu de puree, de boerenkool, de spekjes met spekvet en de boemboe nasi goreng in de grote pan met dikke bodem en blijf net zolang roeren tot er een homogene massa (stamppot) is ontstaan.
  5. Breng deze massa over in een ovenschaal en bedek weer met schijfje rookworst en zet dit geheel 20 minuten in de oven, die op 180 graden Celsius staat..
  6. Bak 4 spiegeleitjes en dien op
  7. Verdeel de boerenkool over de borden en leg er een spiegeleitje op. Geef er gebakken uitjes bij en sambal.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Uiteraard kun je er thee bij drinken en koud bier.
Voor wijn dezelfde keus maken als bij de klassieke boerenkool.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jan A van der  Hoeden

Jan A van der Hoeden zegt:
Anna Koudijs,
Kan nog steeds niet inloggen.
Jan A.