Uiteraard kun je er thee bij drinken en koud bier.
Voor wijn dezelfde keus maken als bij de klassieke boerenkool.
Recept
« Terug naar recepten
Boerenkool met een Aziatisch Tintje
PT45M
Boerenkool met een Aziatisch Tintje
Stamppot is niet typisch iets oosters. Voor mensen met Aziatische wensen en/of roots hier een klassieke veroosterde boerenkool stamppot.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boerenkool met een Aziatisch Tintje te bereiden
- Maak van de aardappels en de dikke kokosmelk een smeuige puree.
- Blancheer de booerenkool gedurende 5 minuten en laat uitlekken in een zeef cq vergiet.
- Bak de spekjes uit in een bakpan en fruit de boemboe even een paar minuten mee op het laatst.
- Doe nu de puree, de boerenkool, de spekjes met spekvet en de boemboe nasi goreng in de grote pan met dikke bodem en blijf net zolang roeren tot er een homogene massa (stamppot) is ontstaan.
- Breng deze massa over in een ovenschaal en bedek weer met schijfje rookworst en zet dit geheel 20 minuten in de oven, die op 180 graden Celsius staat..
- Bak 4 spiegeleitjes en dien op
- Verdeel de boerenkool over de borden en leg er een spiegeleitje op. Geef er gebakken uitjes bij en sambal.
Jan A van der Hoeden zegt:
Kan nog steeds niet inloggen.
Jan A.