Prijs per persoon:
2,50 euro.
Recept
« Terug naar recepten
Boerenkool met gepofte paprika en chorizochips
PT50M
Boerenkool met gepofte paprika en chorizochips
Een heerlijk boerenkool met gepofte paprika en chorizochips recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Lidl folder week 6 2014
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boerenkool met gepofte paprika en chorizochips te bereiden
Zet de oven op de hoogste stand.
Leg de rode paprika's en knoflook 20 minuten in de hete oven.
Laat de paprika's daarna in een afgedekte kom afkoelen.
Pel de paprika's en snij ze in stukken.
Druk de zachte knoflook uit de teentjes en meng met 2 eetlepels olijfolie en een snufje zout
Bak de chorizoplakjes in de rest van de olijfolie net knapperig.
Haal ze uit de pan en hou ze warm, bijvoorbeeld in aluminiumfolie.
Doe intussen de aardappelen in gezouten water.
Kook in 20 minuten met deksel op de pan gaar.
Stoom de laatste 10 minuten de boerenkool op de aardappelen gaar.
Giet het water af.
Giet een beetje van het water in een apart kommetje om te bewaren.
Voeg het bakvet van de chorizo toe aan de pan en stamp grof samen met de paprika en het bewaarde kookvocht.
Warm de knoflookolie op en giet dit over de stamppot heen.
Verdeel als laatste de chorizoplakjes er over.
Leg de rode paprika's en knoflook 20 minuten in de hete oven.
Laat de paprika's daarna in een afgedekte kom afkoelen.
Pel de paprika's en snij ze in stukken.
Druk de zachte knoflook uit de teentjes en meng met 2 eetlepels olijfolie en een snufje zout
Bak de chorizoplakjes in de rest van de olijfolie net knapperig.
Haal ze uit de pan en hou ze warm, bijvoorbeeld in aluminiumfolie.
Doe intussen de aardappelen in gezouten water.
Kook in 20 minuten met deksel op de pan gaar.
Stoom de laatste 10 minuten de boerenkool op de aardappelen gaar.
Giet het water af.
Giet een beetje van het water in een apart kommetje om te bewaren.
Voeg het bakvet van de chorizo toe aan de pan en stamp grof samen met de paprika en het bewaarde kookvocht.
Warm de knoflookolie op en giet dit over de stamppot heen.
Verdeel als laatste de chorizoplakjes er over.