KookJij

Boerenkool met gepofte paprika en chorizochips

Een heerlijk boerenkool met gepofte paprika en chorizochips recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Lidl folder week 6 2014
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Boerenkool met gepofte paprika en chorizochips te bereiden

Zet de oven op de hoogste stand.
Leg de rode paprika's en knoflook 20 minuten in de hete oven.
Laat de paprika's daarna in een afgedekte kom afkoelen.
Pel de paprika's en snij ze in stukken.
Druk de zachte knoflook uit de teentjes en meng met 2 eetlepels olijfolie en een snufje zout
Bak de chorizoplakjes in de rest van de olijfolie net knapperig.
Haal ze uit de pan en hou ze warm, bijvoorbeeld in aluminiumfolie.
Doe intussen de aardappelen in gezouten water.
Kook in 20 minuten met deksel op de pan gaar.
Stoom de laatste 10 minuten de boerenkool op de aardappelen gaar.
Giet het water af.
Giet een beetje van het water in een apart kommetje om te bewaren.
Voeg het bakvet van de chorizo toe aan de pan en stamp grof samen met de paprika en het bewaarde kookvocht.
Warm de knoflookolie op en giet dit over de stamppot heen.
Verdeel als laatste de chorizoplakjes er over.

Mijn kookverhaal (Sascha ten Brink)

Prijs per persoon:
2,50 euro.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst