Recept
« Terug naar recepten
Boerenkool
PT60M
Boerenkool
Een heerlijk boerenkool recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Carmen Giskes
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4/6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
van mij zelf
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boerenkool te bereiden
De chorizo zacht uitbakken, uit het vet scheppen
en op keukenpapier doen. In het vet de boerenkool doen en stoven met de bouillon eerst half onder en dan toevoegen als het droog wordt, ongeveer een halve liter bij elkaar.
De kipfilets bestrooien met peper, zout en paprika poeder.
Eventueel nog wat pittige kipkruiden, bakken en in plakken snijden.
Als de boerenkool gaar is op smaak brengen met peper, zout, eventueel komijn zaadjes of poeder, dan de witte bonen erdoor, de chorizo stukjes en de kip er boven op doen.
en op keukenpapier doen. In het vet de boerenkool doen en stoven met de bouillon eerst half onder en dan toevoegen als het droog wordt, ongeveer een halve liter bij elkaar.
De kipfilets bestrooien met peper, zout en paprika poeder.
Eventueel nog wat pittige kipkruiden, bakken en in plakken snijden.
Als de boerenkool gaar is op smaak brengen met peper, zout, eventueel komijn zaadjes of poeder, dan de witte bonen erdoor, de chorizo stukjes en de kip er boven op doen.
Mijn kookverhaal (Carmen Giskes)
Een bedenksel van boeren kool maar dan eens niet met spek en worst.