Recept
« Terug naar recepten
Boerenkoolsalade met quinoa, avocado, granaatappelpitjes en zalm
PT30M
Boerenkoolsalade met quinoa, avocado, granaatappelpitjes en zalm
Boerenkool op een ander wijze klaargemaakt, nu als salade.
Recept van:
else marie moest
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
sandra 170-70
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boerenkoolsalade met quinoa, avocado, granaatappelpitjes en zalm te bereiden
- Kook de qunoa volgens de aanwijzinge op de verpakking. Spoel het voor het koken even goed af, anders krijgt je quinoa een zeepsmaak. Niet Lekker! Tip: kook de quinoa in bouillon ipv water, dan krijg het meer smaak.
- Strooi zout en peper over de zalmfilet, bak deze vervolgens op middelhoog vuur in een scheutje olijfolie, totdat hj de gaarheid heeft bereikt die jij lekker vindt. Afhankelijk van de dikte van de moot is een baktijd van 4-8 min. voldoende. Bedenk dat vis beter een tikje te kort gebakken kan worden dan te lang.
- Doe de boerenkool in een schaal (ja, je eet het rauw). Roer de gekookte quinoa door de boerenkool.
- Sprenkel de helft van de dressing over de boerenkool en quinoa en hussel het even om. Doe de avocadoblokjes erbij en leg de zalm erboven op.
- Strooi de granaatappelpitjes over de salade en sprenkel de resterende dressing erover.