KookJij

Boerenomelet

Een heerlijk boerenomelet recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Boerenomelet te bereiden

1. Bak het spek knapperig in een likje boter of olie. Zet even aan de kant en giet het bakvet weg.
2. Bak de champignons in dezelfde pan in boter of olie en op een hevig vuur, tot al het vocht verdampt is. Doe er de uiringen bij. Laat ze kort meebakken. Leg er de plakjes tomaat bij. Bak ze een halve minuut aan elke kant.
3. Klop de eieren los met een mespunt rozemarijn, peper en zout. Schenk ze in de pan op een middelhoog vuur, tot ze lichtjes gestold zijn. Schud de pan af en toe om de omelet los te maken.
4. Leg er het spek erbij en laat nog een minuut op het vuur staan.
5. Lekker met bruin brood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Gerard

Gerard zegt:
Dag Epster,

een omelet met is mogelijk, maar doe dan dit (erwten zijn te zoet) en passen inderdaad niet in dit gerecht):

1 ui
6 eetlepels olijfolie
1 1/2 zak minikrieltjes (a 450 g)
6 eieren (middel groot)
zout en peper
8 zongedroogde tomaten in olie (pot a 280 g)
1 bakje fruits de mer (vis, 150 g)
4 vleestomaten
1/2 eetlepel olie om in te vetten
Gerard

Gerard zegt:
Ik bedoelde rundvlees.....

Gerard.
Gerard

Gerard zegt:
Gisteren gemaakt met, die je dan wel van te voren langer moet aanbraden. Maar lekker, maar vis (en ik ben gek op vis): Nee dat past inderdaad niet!
apu

apu zegt:
je kan de kip vervangen door hamblokjes of spekblokjes maar vis is echt niet lekker hierbij, de combinatie klopt dan niet meer :):)en ja het zijn maiskorrels, een hele kolf krijg je niet op een eetlepel ;);)
Gerard

Gerard zegt:
Dag Epster, ik weet niet of vis wel zo goed werkt in dit recept. Kan het proberen, maar gezien de ingedienten...... Vis moet met paprika en zonder erwten. Maar ik ga het proberen.....
epster

epster zegt:
Het geheel doet erg denken aan een spaanse tortila! Ja en de mais, zijn dit mais korrels ??
Ik neem dit aan, en ga het toch een keer proberen, maar de kip zou je volgens mij ook kunnen vervangen door tonijn, zalm (blikje) Groetjes Epster
rangvi

rangvi zegt:
Lekker hoor en makkelijk ! Ik maak dit recept wel eens en doe er dan wat gebakken aardappeltjes bij, een ei méér erbij, en dan in een ronde tefalvorm (voor ronde cake) 20 min. in de oven, geen omkijken naar, heb je een lekkere eierkoek !
anita43

anita43 zegt:
Jammie, plaats ik bij mijn favo's. Ga dit zeker een keer proberen. Lekker simpel.:D