Recept
« Terug naar recepten
Boerenomelet
PT15M
Boerenomelet
Een heerlijk boerenomelet recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boerenomelet te bereiden
1. Bak het spek knapperig in een likje boter of olie. Zet even aan de kant en giet het bakvet weg.
2. Bak de champignons in dezelfde pan in boter of olie en op een hevig vuur, tot al het vocht verdampt is. Doe er de uiringen bij. Laat ze kort meebakken. Leg er de plakjes tomaat bij. Bak ze een halve minuut aan elke kant.
3. Klop de eieren los met een mespunt rozemarijn, peper en zout. Schenk ze in de pan op een middelhoog vuur, tot ze lichtjes gestold zijn. Schud de pan af en toe om de omelet los te maken.
4. Leg er het spek erbij en laat nog een minuut op het vuur staan.
5. Lekker met bruin brood.
2. Bak de champignons in dezelfde pan in boter of olie en op een hevig vuur, tot al het vocht verdampt is. Doe er de uiringen bij. Laat ze kort meebakken. Leg er de plakjes tomaat bij. Bak ze een halve minuut aan elke kant.
3. Klop de eieren los met een mespunt rozemarijn, peper en zout. Schenk ze in de pan op een middelhoog vuur, tot ze lichtjes gestold zijn. Schud de pan af en toe om de omelet los te maken.
4. Leg er het spek erbij en laat nog een minuut op het vuur staan.
5. Lekker met bruin brood.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Gerard zegt:
apu zegt:
Gerard zegt:
epster zegt:
Ik neem dit aan, en ga het toch een keer proberen, maar de kip zou je volgens mij ook kunnen vervangen door tonijn, zalm (blikje) Groetjes Epster
rangvi zegt:
Gerard zegt:
een omelet met is mogelijk, maar doe dan dit (erwten zijn te zoet) en passen inderdaad niet in dit gerecht):
1 ui
6 eetlepels olijfolie
1 1/2 zak minikrieltjes (a 450 g)
6 eieren (middel groot)
zout en peper
8 zongedroogde tomaten in olie (pot a 280 g)
1 bakje fruits de mer (vis, 150 g)
4 vleestomaten
1/2 eetlepel olie om in te vetten