Recept
« Terug naar recepten
Boerenpannetje
PT30M
Boerenpannetje
Een heerlijk boerenpannetje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
15
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Elke dag gehaktdag
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boerenpannetje te bereiden
Meng het gehakt in een kom met de kaas,de koffiemelk,en peper en zout naar smaak.Kneed alles goed door elkaar en maak er balletjes van ter grootte van een walnoot.Verhit de boter in een braadpan en bak de spekblokjes op een midelhoge hittebron tot ze knapperig zijn.Schep ze daarna met een schuimspaan uit de pan en bak in het achtergebleven vet de gehaktballetjes rondom bruin.Kook de krielaardappeltjes en de wortels enkele minuten voor en voeg de hele aardappeltjes en de in fijne plakjes gesneden wortels toe aan de gehaktballetjes.Laat de zilveruitjes goed uitlekken,roer ze door het mengsel van aardappeltjes,wortels en gehaktballetjes en laat het geheel met gesloten deksel 20 minuten garen.Roer ondertussen de mosterd door de room.Schenk het mengsel over het gerecht,voeg peper en zout naar smaak toe en laat het geheel goed doorwarmen.Strooi voor het serveren de spekjes erover.
Scarlett zegt: