KookJij

Boeuf marinière

Een heerlijk boeuf marinière recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 540 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Boeuf marinière te bereiden

Vleestomaten ontvellen en in blokjes snijden. Ui grof snipperen. Runderlappen in kleine lapjes snijden en braden in een mengsel van boter en olijfolie. Vlees uit de pan nemen. In het achtergebleven boter/olie/vleesvocht mengsel de tomaat bijna droog bakken. Ansjovisfilets, ui, peper en wijn toevoegen. Omroeren en het vlees weer terug in de pan doen. De pan vervolgens in de oven zetten en één nacht laten staan. De volgende ochtend uit de oven nemen en af laten koelen.
Voor het opdienen opnieuw verwarmen. Daarna pan van het vuur nemen en de knoflook, koriander en mosterd er doorheen roeren.

Mijn kookverhaal (Don Strub)

Deze langzame bereidingswijze vergt wat geduld, maar het resultaat is het werkelijk waard.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

donstrub

donstrub zegt:
60 tot 70 graden; op mijn oven is dat niet exacter in te stellen.
Aad Stadhouders

Aad Stadhouders zegt:
Welke temperatuur moet de oven hebben?
donstrub

donstrub zegt:
Dag Willemien, bedankt voor je leuke reactie. Wat betreft je vraag, ik laat het vlees in de pan totdat het er mooi bruin uitziet en dat duurt zo'n 10 minuten schat ik.
Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Hi Don, Hoe lang moet ik het vlees braden voor ik het uit de pan haal. Het lijkt ons erg lekker en ga het zeker proberen.Groet Willemien:p:p