Recept
« Terug naar recepten
Boffert
PT150M
Boffert
Een heerlijk boffert recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
friese recepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boffert te bereiden
Was de rozijnen en krenten en droog ze goed af.
Zeef het zelfrijzend bakmeel in een beslagkom.
Splits de eieren, er mag geen eidooier door het eiwit komen.
Maak van het bakmeel, melk en eierdooiers een glad beslag.
Roer de krenten en rozijnen hierdoor.
Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf.
Voeg de opgeslagen eiwitten, het zout en de gesmolten boter toe aan het beslag door het rustig door te roeren.
Bestrooi een broodvorm met paneermeel en doe daar het beslag in.
Zet de broodvorm in een grote pan met een laagje kokend water en laat daar de boffert ongeveer 2 uur au bain-marie kaar koken (af en toe het water bijvullen).
Stort de boffert op een platte schaal en bestrooi deze met kaneel.
Zeef het zelfrijzend bakmeel in een beslagkom.
Splits de eieren, er mag geen eidooier door het eiwit komen.
Maak van het bakmeel, melk en eierdooiers een glad beslag.
Roer de krenten en rozijnen hierdoor.
Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf.
Voeg de opgeslagen eiwitten, het zout en de gesmolten boter toe aan het beslag door het rustig door te roeren.
Bestrooi een broodvorm met paneermeel en doe daar het beslag in.
Zet de broodvorm in een grote pan met een laagje kokend water en laat daar de boffert ongeveer 2 uur au bain-marie kaar koken (af en toe het water bijvullen).
Stort de boffert op een platte schaal en bestrooi deze met kaneel.
Eibert zegt: