KookJij

Bokkenpootjes

Een heerlijk bokkenpootjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bokkenpootjes te bereiden

Klop het eiwit met de suiker tot een stevig schuim.
Meng het amandelpoeder en suiker tot broyage, zeef en spatel het in twee keer onder het schuim.
Verwarm de oven voor op 170C.

Vul een spuitzak en spuit op een met bakpapier beklede bakplaat koekjes van ongeveer 8 cm lengte.
Zorg voor 1,5 cm tussenruimte tussen de koekjes.
Strooi amandelschilfers over de koekjes.
Bak af in een oven van 170C gedurende 15 minuten.
Laat afkoelen.

Smelt pure chocolade.
Wanneer de chocolade op lichaamstemperatuur is, kan je één zijde in de chocolade doppen.
Leg op bakpapier zodat de chocolade kan opstijven.

Klop voor de vulling de room met oploskoffie en de suiker stevig.
Vul een spuitzak en spuit op de helft van de koekjes een streepje van de vulling. Plaats er en tweedekoekje tegen en bewaar koel.

TIP:

Heb je nog wat ganache over, ook dit is prima als vulling. Maar ook boterroom is een ideale vulling tussen bokkenpootjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst