Recept
« Terug naar recepten
Bokkenpootjes
PT30M
Bokkenpootjes
Een heerlijk bokkenpootjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yva Lookes
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Amuse
- > Kinderen - Verjaardag
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bokkenpootjes te bereiden
Klop de eiwitten stijf en voeg de suiker bij kleine beetjes toe. Dit kan best met een machine gedaan worden. Klop tot ze zeer stijf geworden zijn.
Voeg de andere ingrediënten al mengend bij de eiwitten, behalve de geschaafde amandelen.
Spuit met dit deeg staafjes met een lengte van 7 tot 9 centimeter lengte en een vinger dikte op bakpapier of siliconenmatjes. Bestrooi met de amandelschilfers. Laat een halfuurtje drogen.
Bak gedurende 15 tot 20 minuten in een zachte oven van 160°C. Deze baktemperatuur is sterk afhankelijk van de oven. Laat afkoelen.
Kleef twee koekjes rug aan rug met een beetje sterk ingekookte abrikozenconfituur of chocolade. Het kan ook met boterroom. De koekjes mogen niet bruinen.
Smelt de chocoladecallets in een kom in een warmwaterbad en doop de uiteinden van elk koekje in de chocolade. De chocolade mag hoogstens 40°C warm worden.
Laat verharden op siliconenpapier. De chocolade zal anders plakken.
Voeg de andere ingrediënten al mengend bij de eiwitten, behalve de geschaafde amandelen.
Spuit met dit deeg staafjes met een lengte van 7 tot 9 centimeter lengte en een vinger dikte op bakpapier of siliconenmatjes. Bestrooi met de amandelschilfers. Laat een halfuurtje drogen.
Bak gedurende 15 tot 20 minuten in een zachte oven van 160°C. Deze baktemperatuur is sterk afhankelijk van de oven. Laat afkoelen.
Kleef twee koekjes rug aan rug met een beetje sterk ingekookte abrikozenconfituur of chocolade. Het kan ook met boterroom. De koekjes mogen niet bruinen.
Smelt de chocoladecallets in een kom in een warmwaterbad en doop de uiteinden van elk koekje in de chocolade. De chocolade mag hoogstens 40°C warm worden.
Laat verharden op siliconenpapier. De chocolade zal anders plakken.
bametz-saffrie zegt: