KookJij

Bokkenpootjes

Een heerlijk bokkenpootjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Amuse
  2. > Kinderen - Verjaardag
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bokkenpootjes te bereiden

Klop de eiwitten stijf en voeg de suiker bij kleine beetjes toe. Dit kan best met een machine gedaan worden. Klop tot ze zeer stijf geworden zijn.

Voeg de andere ingrediënten al mengend bij de eiwitten, behalve de geschaafde amandelen.

Spuit met dit deeg staafjes met een lengte van 7 tot 9 centimeter lengte en een vinger dikte op bakpapier of siliconenmatjes. Bestrooi met de amandelschilfers. Laat een halfuurtje drogen.

Bak gedurende 15 tot 20 minuten in een zachte oven van 160°C. Deze baktemperatuur is sterk afhankelijk van de oven. Laat afkoelen.

Kleef twee koekjes rug aan rug met een beetje sterk ingekookte abrikozenconfituur of chocolade. Het kan ook met boterroom. De koekjes mogen niet bruinen.

Smelt de chocoladecallets in een kom in een warmwaterbad en doop de uiteinden van elk koekje in de chocolade. De chocolade mag hoogstens 40°C warm worden.

Laat verharden op siliconenpapier. De chocolade zal anders plakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Lekker, bokkepootjes!! Het vindt altijd aftrek bij ons en heb ook weleens geëxperimenteerd met een variatie. Op deze site heb ik ooit eens "boterpoot óf bokkekoek" ingestuurd. Een ideetje??:D:p