Recept
« Terug naar recepten
Bokkepootjestaart met slagroom en saroma
PT30M
Bokkepootjestaart met slagroom en saroma
Een heerlijk bokkepootjestaart met slagroom en saroma recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
16
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
marieke
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bokkepootjestaart met slagroom en saroma te bereiden
Cake in plakken snijden en verdelen over de gehele taart bodem (goed aansluiten)
50 gram melk heet maken en gelantine poeder er in oplossen bij blaadje eerst 5 min. in koud water weken.
Saroma met de melk kloppen 3 minuten.
Slagroom stijf kloppen met de suiker.
Als de melk/gelantine lobberig wordt 1/3 deel van de stijf geslagen room mengen met de saroma.
De mon chou en crème fraîche los kloppen, geslagen room, helft van de advokaat er boven op leggen, even mengen.
Helft van het slagroommengsel op de bokkepootjes verdelen en glad strijken.
De bokkepootjes verdelen op de onderlaag.
Andere deel van de slagroom er op verdelen en glad strijken.
De rest van de advokaat er overheen schenken en met de kruimels uit het pak versieren.
Een nacht in de koelkast laten opstijven.
50 gram melk heet maken en gelantine poeder er in oplossen bij blaadje eerst 5 min. in koud water weken.
Saroma met de melk kloppen 3 minuten.
Slagroom stijf kloppen met de suiker.
Als de melk/gelantine lobberig wordt 1/3 deel van de stijf geslagen room mengen met de saroma.
De mon chou en crème fraîche los kloppen, geslagen room, helft van de advokaat er boven op leggen, even mengen.
Helft van het slagroommengsel op de bokkepootjes verdelen en glad strijken.
De bokkepootjes verdelen op de onderlaag.
Andere deel van de slagroom er op verdelen en glad strijken.
De rest van de advokaat er overheen schenken en met de kruimels uit het pak versieren.
Een nacht in de koelkast laten opstijven.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Babette zegt:
lotte1 zegt:
ik zag net jouw berichtje. Ik heb het recept gemaakt voordat de beschrijving is gewijzigd en hierbij stond toen gelatine. Daar moesten toen 4 blaadjes gelatine bij, maar ook melk en dat is allemaal niet meer in het vernieuwede recept terug te vinden.
Succes, er staan overigens nog meerdere van dit soort taarten op de site.
Babette zegt:
dorothy zegt:
Sorry dat ik zo laat reageerde ik ben een tijd weggeweest. Ik zal het recept veranderen, ik had er zelf ook moeite mee en had ook maar iets gedaan, maar hij was wel heel lekker
janita zegt:
zou je de beschrijving willen aanpasssen ik word er nl. niet zo goed wijs uit wat precies bij wat moet. bvd.janita
lotte1 zegt:
de taart is echt ontzettend lekker. Ik heb op de onderste cakelaag de helft van het Saromamengsel gesmeerd, hierop de helft van het roommengsel, dan de halve bokkepootjes, hierop weer Saroma en roommengsel. Als laatste een paar verkruimelde koekjes erop. Het melk/gelatine mengsel heb ik door het roommengsel gedaan.
Door de ingrediënten ook erg geschikt voor Pasen.
dorothy zegt:
Smul er lekker van:p