KookJij

Bonen Salade uit Laos

Een heerlijk bonen salade uit laos recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 105 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bonen Salade uit Laos te bereiden

1).Kwast de snijkanten van de knoflook helften in met olie, zout ze lichtjes, verpak ze in Alu folie en leg ze gedurende 1 uur in de oven met de snijkant naar boven gericht. Laat ze afkoelen en knijp dan de knoflookjes uit de bol-helften in een blender-kom.
2).Ondertussen de gember op open vuur roosteren tot die zwart geblakerd is en dan pellen en kleinmaken. Doe ook in de blender, samen met de ketjap, Nam Pla, lombokjes, suiker en 30 cc water.
3).Draai hiervan een homogene gladde saus en breng op smaak met evt. een beetje zout.
4).Ondertussen de lima bonen al dente koken in ruim gezouten kokend water (2-3 minuten). Doe ze dan in een kom.
5).In een grote wok de olie zinderend heet maken en daarin de haricots verts zoveel mogelijk in één laag leggen en op hoog vuur al dente koken. Het geeft niet wanneer er hier en daar brandplekjes ontstaan.
6).Doe de haricots verts ook in de schotel met lima-bonen, evenals de gehalveerde cherry tomaatjes met 1/3de deel van de saus.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Verdeel de salade over de borden en daarover de overgebleven saus..
Drink hierbij een witte koele Sauvignon Blanc

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst