Verdeel de salade over de borden en daarover de overgebleven saus..
Drink hierbij een witte koele Sauvignon Blanc
Recept
« Terug naar recepten
Bonen Salade uit Laos
PT105M
Bonen Salade uit Laos
Een heerlijk bonen salade uit laos recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
105 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bonen Salade uit Laos te bereiden
1).Kwast de snijkanten van de knoflook helften in met olie, zout ze lichtjes, verpak ze in Alu folie en leg ze gedurende 1 uur in de oven met de snijkant naar boven gericht. Laat ze afkoelen en knijp dan de knoflookjes uit de bol-helften in een blender-kom.
2).Ondertussen de gember op open vuur roosteren tot die zwart geblakerd is en dan pellen en kleinmaken. Doe ook in de blender, samen met de ketjap, Nam Pla, lombokjes, suiker en 30 cc water.
3).Draai hiervan een homogene gladde saus en breng op smaak met evt. een beetje zout.
4).Ondertussen de lima bonen al dente koken in ruim gezouten kokend water (2-3 minuten). Doe ze dan in een kom.
5).In een grote wok de olie zinderend heet maken en daarin de haricots verts zoveel mogelijk in één laag leggen en op hoog vuur al dente koken. Het geeft niet wanneer er hier en daar brandplekjes ontstaan.
6).Doe de haricots verts ook in de schotel met lima-bonen, evenals de gehalveerde cherry tomaatjes met 1/3de deel van de saus.
2).Ondertussen de gember op open vuur roosteren tot die zwart geblakerd is en dan pellen en kleinmaken. Doe ook in de blender, samen met de ketjap, Nam Pla, lombokjes, suiker en 30 cc water.
3).Draai hiervan een homogene gladde saus en breng op smaak met evt. een beetje zout.
4).Ondertussen de lima bonen al dente koken in ruim gezouten kokend water (2-3 minuten). Doe ze dan in een kom.
5).In een grote wok de olie zinderend heet maken en daarin de haricots verts zoveel mogelijk in één laag leggen en op hoog vuur al dente koken. Het geeft niet wanneer er hier en daar brandplekjes ontstaan.
6).Doe de haricots verts ook in de schotel met lima-bonen, evenals de gehalveerde cherry tomaatjes met 1/3de deel van de saus.