Recept
« Terug naar recepten
Bonen (Witte) Méditerranées - Cannellini
PT180M
Bonen (Witte) Méditerranées - Cannellini
Een heerlijk bonen (witte) méditerranées - cannellini recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Ovenschotels
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse familie en enigszins bewerkt door mij.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bonen (Witte) Méditerranées - Cannellini te bereiden
Zet de oven aan op 180 graden Celsius
*Ontvel de chorizoworst,snijd hem in plakjes en bruineer dat in een grote pan met dikke bodem in 2 eetlepels rijstolie.
*Doe er dan de ui,knoflook en lombok bij en fruit de ui glazig
*Dan alle kruiden in de pan en op hoog vuur de geuren los
roeren
*Nu kan de rest van de ingredienten er bij,met dien verstande dat de inhoud in de pan net NIET onder staat.
*Breng dit geheel weer an de kook onder roeren en doe dan de deksel op de pan.
*Zet de pan in de oven en laat dit 1 1/2 uur sudderen.
*Haal uit de oven,haal deksel er af en bekijk of de vloeistofspiegel in de pan de gewenste hoogte heeft.Doe er eventueel kippenbopuillon bij en zet weer terug in de oven (na goed doorroeren) ZONDER deksel.
Laat nog eens 1 uur in de oven sudderen en laat dan uitstomen gedurende 5 - 10 minuten buiten de oven en roer zo nu en dan door.
*Ontvel de chorizoworst,snijd hem in plakjes en bruineer dat in een grote pan met dikke bodem in 2 eetlepels rijstolie.
*Doe er dan de ui,knoflook en lombok bij en fruit de ui glazig
*Dan alle kruiden in de pan en op hoog vuur de geuren los
roeren
*Nu kan de rest van de ingredienten er bij,met dien verstande dat de inhoud in de pan net NIET onder staat.
*Breng dit geheel weer an de kook onder roeren en doe dan de deksel op de pan.
*Zet de pan in de oven en laat dit 1 1/2 uur sudderen.
*Haal uit de oven,haal deksel er af en bekijk of de vloeistofspiegel in de pan de gewenste hoogte heeft.Doe er eventueel kippenbopuillon bij en zet weer terug in de oven (na goed doorroeren) ZONDER deksel.
Laat nog eens 1 uur in de oven sudderen en laat dan uitstomen gedurende 5 - 10 minuten buiten de oven en roer zo nu en dan door.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP : Op voorverwarmde diepe borden,bestrooid met peper uit de molen en wat grof gehakte koriander of basilicum
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
asterix zegt:
deuxchapeaux zegt:
Jan A.:(