Recept
« Terug naar recepten
Bonenbom
PT60M
Bonenbom
Een heerlijk bonenbom recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bonenbom te bereiden
De aardappels schillen en koken (niet klein snijden). De oven voorverwarmen op 200°C. Een klein gedeelte van de aardappels gebruiken om de ingevette ovenschaal te beleggen. De gehakt rul bakken. Paprikapoeder en tijm toevoegen en nog twee minuutjes doorwarmen. Gehaktmengsel op de aardappelschijfjes leggen. De courgette, in plakken gesneden verdelen over het gehakt. De aardappels die nog niet gebruikt zijn prakken en door de witte bonen in tomatensaus roeren. Hiermee de courgette bedekken.
De ovenschaal ongeveer 30 minuten in de oven plaatsen.
De ovenschaal ongeveer 30 minuten in de oven plaatsen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
willow zegt:
Ik ga het morgen meteen maken. En even op de reactie van Erna reagerend. Dieten zijn uit! tegenwoordig eten we gezond en bewegen meer. Dit gerecht past hier voor mij prima in.Je kunt eventueel nog kiezen voor extra mager gehakt en na het rul bakken het vet weggieten.En er een frisse komkommer-tomatensalade bij serveren.
Tania zegt:
annette zegt:
Zo zie je maar weer aardappels en bonen zijn geen "dik" makers. Alleen met veel vet zo als kaantjes en spek ga je de verkeerde kant op:D
Slaatje zegt:
Groetjes
:p:D
k_lotterman zegt: