Recept
« Terug naar recepten
Bonenkroketjes
PT40M
Bonenkroketjes
Een heerlijk bonenkroketjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bonenkroketjes te bereiden
Laat de boontjes goed uitlekken. Doe de boontjes in een keukenmachine en pureer ze tot je een smeuïge massa hebt. er mogen nog wel brokjes inzitten, de boontjes hoeven niet helemaal fijngemaakt te zijn. Is het mengsel te slap, kneed er dan wat bloem door. Je moet er balletjes van kunnen rollen. Indien ndoig kan je bijkruiden met peper, zout en/of paprikapoeder.
Je kan kleine kroketjes maken, die je als snack of als aperitiefhapje kan eten. Je kan ook grotere kroketjes maken in de vorm van een hamburger. Die kan je als vleesvervanger eten bij een warme maaltijd.
Neem 3 borden. Klop in een bord een ei los. Doe bloem in het 2de bord en paneermeel in het 3de. Neem wat bonenpuree en vorm er een balletje van en duw dat wat plat. Je kan ook rolletjes vormen, zoals bij aardappelkroketten. Wentel het kroketje eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door het paneermeel. Leg de gevormde kroketjes opzij.
Je kan de kroketjes voor het frituren even in de koelkast leggen. In dit stadium van de bereiding kan je ze ook invriezen voor later gebruik.
Frituren kan in een frituurketel of gewoon in een pan. Frituur de bonenkroketjes in olie of frituurvet. Let er vooral op dat de olie goed heet is voor je de kroketjes erinlegt. Als je veel kroketjes frituurt, laat de olie dan af en toe even wat afkoelen, anders wordt het veel te heet en bakken de kroketjes aan.
Serveer met een saus naar keuze. Ik
Je kan kleine kroketjes maken, die je als snack of als aperitiefhapje kan eten. Je kan ook grotere kroketjes maken in de vorm van een hamburger. Die kan je als vleesvervanger eten bij een warme maaltijd.
Neem 3 borden. Klop in een bord een ei los. Doe bloem in het 2de bord en paneermeel in het 3de. Neem wat bonenpuree en vorm er een balletje van en duw dat wat plat. Je kan ook rolletjes vormen, zoals bij aardappelkroketten. Wentel het kroketje eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door het paneermeel. Leg de gevormde kroketjes opzij.
Je kan de kroketjes voor het frituren even in de koelkast leggen. In dit stadium van de bereiding kan je ze ook invriezen voor later gebruik.
Frituren kan in een frituurketel of gewoon in een pan. Frituur de bonenkroketjes in olie of frituurvet. Let er vooral op dat de olie goed heet is voor je de kroketjes erinlegt. Als je veel kroketjes frituurt, laat de olie dan af en toe even wat afkoelen, anders wordt het veel te heet en bakken de kroketjes aan.
Serveer met een saus naar keuze. Ik