Recept
« Terug naar recepten
Bonensalade met tonijn en amandelen
PT39M
Bonensalade met tonijn en amandelen
Een heerlijk bonensalade met tonijn en amandelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
39 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
555 kCal energie
27 Gram eiwit
40 Gram vet
23 Gram koolhydraten
27 Gram eiwit
40 Gram vet
23 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Allerhande 07 2011
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bonensalade met tonijn en amandelen te bereiden
Rooster de amandelen in een koekenpan zonder olie of boter in circa 5 minuten krokant.
Laat afkoelen op een bord.
Hak de amandelen grof.
Marineer de ui 5 minuten in het sinaasappelsap.
Voeg de olie toe en breng op smaak met peper en zout.
Spoel de kidneybonen onder koud water af en laat uitlekken.
Schep door de dressing.
Halveer de snijbonen en snijd de helften in reepjes.
Kook in water met zout in circa 4 minuten beetgaar.
Meng ze nog warm met de kidneybonen.
Pureer de tonijn met de mayonaise, 4 eetlepels water en peper en zout glad.
Verdeel de salade over 4 borden, schep de tonijnmayonaise erover en bestrooi met de amandelen.
Scheur het basilicum in stukken en verdeel over de salade.
Laat afkoelen op een bord.
Hak de amandelen grof.
Marineer de ui 5 minuten in het sinaasappelsap.
Voeg de olie toe en breng op smaak met peper en zout.
Spoel de kidneybonen onder koud water af en laat uitlekken.
Schep door de dressing.
Halveer de snijbonen en snijd de helften in reepjes.
Kook in water met zout in circa 4 minuten beetgaar.
Meng ze nog warm met de kidneybonen.
Pureer de tonijn met de mayonaise, 4 eetlepels water en peper en zout glad.
Verdeel de salade over 4 borden, schep de tonijnmayonaise erover en bestrooi met de amandelen.
Scheur het basilicum in stukken en verdeel over de salade.