Recept
« Terug naar recepten
Boontjtiesoep. (Bonensoep uit Zuid-Afrika)
PT120M
Boontjtiesoep. (Bonensoep uit Zuid-Afrika)
Een heerlijk boontjtiesoep. (bonensoep uit zuid-afrika) recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Zuid-Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
lenny
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boontjtiesoep. (Bonensoep uit Zuid-Afrika) te bereiden
Pel de ui en hak hem fijn. Schil de wortel en snijd hem in plakjes. Snijd de koolraap en selderijknol in kleine stukjes.Was de tomaten, ontvel ze, verwijder de zaden en hak ze grof. Laat de bonen een nacht weken. Laat mergpijp, schenkelvlees en spek met de bonen en water op middelgroot vuur ongeveer 1 uur gaan. Voeg dan de ui, wortel, koolraap, selderij en zout en peper naar smaak toe. Laat dit koken tot de bonen gaar zijn. Voeg de tomaten toe en laat het nog 15 minuten gaan. Neem het schenkelvlees en de mergpijp en wat bonen uit de pan, wrijf de overgebleven ingrediënten door een zeef en doe het zeefsel daarna weer in de soeppan. Snijd het vlees klein en doe het met de apart gehouden hele bonen bij de soep. Goed doorroeren en dan warm opdienen.